Oorzaak 1: Incorrecte software-installatie

Probleem: Op een Apple Mac computer probeert u i-Modulas te starten via "Start i-Modulas". Óf er gebeurt niets, óf u krijgt de melding:

Oorzaak: De nieuwe Mac OS X versies van Apple zijn uitgerust met Gatekeeper. Gatekeeper is een beveiligingstechnologie van Apple die Mac-gebruikers moet beschermen tegen malware en virussen. Tegelijk probeert Apple software-ontwikkelaars te dwingen om meer een route te volgen die door het Apple-straatje loopt. Volg je de Apple-regeltjes dat je je software beschikbaar stelt via de Mac App Store en distribueer je je software met een specifiek Apple Developer's ID, dan werkt het allemaal prima, anders heb je een probleem.

Oplossing: i-Modulas maakt platformonafhankelijke software. Onze software is voorzien van een Comodo-veiligheidscertificaat. Dit soort certificaten wordt wereldwijd heel veel gebruikt, maar Apple weigert dit soort certificaten te erkennen. Om toch gebruik te kunnen maken van i-Modulas, dient u dan ook uw beveilingsinstellingen op de Mac te verlagen.
In het kort doet u dit door via 'Systeemvoorkeuren' naar 'Beveiliging en privacy' en dan naar tabblad 'Algemeen' te gaan. U dient daar "Sta programma's toe die zijn gedownload vanuit" op 'Elke willekeurige bron' in te stellen.
Een uitgebreide, stap voor stap, beschrijving treft u aan op deze webpagina.