De oorzaak van deze melding is de verscherpte beveiliging die Microsoft in haar recente versies van Internet Explorer heeft doorgevoerd. Er wordt immers een klein bestandje van onze server gehaald met daarin de instructies hoe het reeds op uw computer geïnstalleerde Java een verbinding met i-Modulas tot stand moet brengen. Het binnenhalen van bestanden kan potentieel gevaarlijk zijn en daarom waarschuwt Microsoft u hier voor. U kunt deze melding negeren door op de melding te klikken. Een menu wordt getoond en als u hierin de optie "Bestand downloaden" kiest, dan wordt het bestand keurig binnen gehaald en zal het i-Modulas Aanmeldvenster getoond worden.

Als u echter enkele malen per dag i-Modulas wilt starten, dan wordt deze melding al snel heel irritant. Met de volgende stappen wordt de melding bij het starten van i-Modulas niet meer getoond, maar wel nog steeds in alle andere gevallen. Met andere woorden, u hoeft geen concessies te doen aan de beveiliging van uw computer.

Doorloop de volgende stappen:

(Bovenstaande beschrijving is gemaakt a.d.h.v. de Nederlandstalige Internet Explorer 8, versie 8.0.6001. Andere versies van Internet Explorer kunnen in detail afwijken)

Na het doorlopen van bovenstaande punten moet u vanaf www.i-modulas.nl i-Modulas op kunnen starten zonder nog die vervelende waarschuwing te krijgen!