(27-1-2016) Onze module Project is de afgelopen driekwart jaar geheel herschreven en volledig aangepast aan de tegenwoordig gebruikelijke grafische interface. Zo maakt de module Project bij uitgebreide onderdelen nu gebruik van tabbladen, kan men datums kiezen uit een kalender en kan gebruik worden gemaakt van knippen en plakken.

De module Project van i-Modulas ging al weer meer dan 15 jaar mee. Met uitgebreide voor- en nacalculatiemogelijkheden, vastlegging van projectdocumentatie en volledige integratie met onze Verhuurmodule voldeed Project volledig aan de behoeften van een projectgestuurde organisatie. Maar de gebruikersinterface week inmiddels te veel af van wat vandaag de dag gebruikelijk is.

Afgelopen zomer besloten we om de Projectmodule helemaal de herschrijven met behoud van de bestaande functionaliteit, maar met een grafische interface die gebruikers tegenwoordig gewend zijn. Zo wordt er nu bij uitgebreide onderdelen van Project gebruik gemaakt van tabbladen. Het kiezen van datums kan nu via een kalender en het fotoarchief ziet er nu uit als een diasorteerraam. Een tekst in uw projectadministratie overnemen uit een ander document? Knippen en plakken werkt nu zoals gebruikelijk. Dit alles met behoud van wat ouderwetse gewoonten van bestaande gebruikers; een datum handmatig ingeven kan nog steeds en ook als u gewend bent om de functietoets F5 te gebruiken om een nieuw project aan te maken, dan werkt dat nog steeds.

Vanuit dit venster kunt u via de tabbladen alle relevante informatie van een project raadplegen!

In het weekend van 16/17 januari werden de laatste softwarecomponenten van Project vervangen. Inmiddels draaien onze gebruikers al weer 1,5 week met de volledig nieuwe module Project. Op wat kleine en inmiddels opgeloste onvolkomenheden na, draait alles nu tot volle tevredenheid.

Inmiddels zijn we begonnen met het herschrijven van de module Verkoop; die moet deze zomer volledig opgeleverd zijn.